Heb jij het gevoel dat je de grip verliest? Op je werk, je relatie, je leven. Of heb je het gevoel dat je de touwtjes niet meer in handen hebt, dat je bent overgeleverd aan je omgeving, je baas, je partner? Je hebt weinig energie, je vind jezelf besluiteloos, een twijfelaar. Alles lijkt tegen te zitten. Wat je ook doet, het lijkt erger te worden. Je kent jezelf niet meer terug. Je wilt hier graag iets aan doen, maar je weet niet waar je moet beginnen.

Je bent dus je mojo kwijt. Het contact met je moeiteloze zelf.

Je kan niet meer bij jou kernkwaliteiten en je natuurlijke gaven waardoor je energie niet meer stroomt en jij je niet meer kan ontplooien op de manier die goed voor je is. Je wordt hierdoor steeds meer gefocust op wat er mis is met jou en wat er met je mis gaat. Je problemen lijken hierdoor alleen maar groter te worden, in plaats van kleiner. Dit komt omdat de aandacht vooral uitgaat naar datgene wat er niet meer goed gaat. Vanuit de gedachte dat alles wat je aandacht geeft zal groeien, is het aannemelijk dat je hierdoor steeds opnieuw met problemen wordt geconfronteerd. Zo ontstaat een neerwaartse spiraal, die niet zo eenvoudig doorbroken kan worden vanuit het gevoel waarin je zit.

Het kan ook anders

Stel je voor dat je in staat zou zijn om op een geheel andere manier te kijken naar situaties en gebeurtenissen waarmee je te maken hebt? Een manier waarin niet de problemen zelf leidend zijn, maar waarin deze juist vanuit de oplossing benaderd worden. Een manier waarin je jouw kernkwaliteiten weer leert benutten en inzetten. Wat zou er dan nodig zijn om op deze manier te leren kijken en  te handelen?

In de training ‘Persoonlijk leiderschap’ leer je hoe je vanuit de basishouding van het oplossingsgericht gedachtegoed kan werken aan het vergroten van je persoonlijk leiderschap en het vergroten van de effectiviteit van je beslissingen in je werk en privéleven. Deze training is heel geschikt voor mensen die opnieuw in contact willen komen met hun persoonlijke kwaliteiten en willen leren hoe ze deze op een positieve en stimulerende manier kunnen inzetten.

De training besteedt aandacht aan:

  • (her)ontdekken van je persoonlijke talenten en unieke gaven (kernkwaliteiten);
  • innemen van je eigen ruimte en eigen regie;
  • basishouding oplossingsgerichte methodiek;
  • vergroten van je persoonlijk leiderschap d.m.v. integratie van eerste 3 punten.