Skip to main content
Blog

Introductie familieopstellingen

By 13 januari 2019januari 25th, 2023No Comments

Dinsdag 14 februari organiseert Blauwe Storm een introductie familie- en systeemopstellingen. Aan de hand van enkele voorbeelden van veel voorkomende gezinsdynamieken krijg je de mogelijkheid te ervaren wat een (familie)opstelling voor jou kan betekenen. Je bent van harte welkom.

Wanneer: dinsdag 14 februari 2023

Tijd: 19:30 – 21.30 uur

Waar: Marconilaan 2A

Deze introductieavond is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden kan door hier te klikken, of een e-mail te sturen maar info@blauwe-storm.nl

‘Zo doen wij dat nou eenmaal’ of ‘typisch ons moeder’, wie kent deze opmerkingen niet als iemand iets vraagt over jouw familie, je partner, ouders, broer of zus. Dat we veel van onze familie vanzelfsprekend vinden, wil niet zeggen dat we daar ook blij mee zijn. Zou je niet liever hebben dat je vader wat anders tegen je zeggen zou, dat je partner soms anders deed, dat je kinderen je wat meer zien staan? Voor veel mensen is het een opluchting als ze het huis uit gaan, nu kunnen ze eindelijk doen wat ze zelf willen. Maar is dat ook zo?

We komen allemaal uit een gezin en de meesten van ons vormen ook weer een nieuw gezin. Net zoals een voetbalteam speelt volgens een bepaalde tactiek, zo fungeert ook een gezin volgens vaste regels en patronen. Deze regels zijn voor de leden van het gezin bekend, herkenbaar en vanzelfsprekend. Voor ‘buitenstaanders’ kan dit onbekend, verwarrend of zelfs onaangenaam zijn. Maar net als bij een voetbalteam waarbij spelers ‘uit positie lopen’ kan dit binnen een gezin of familie ook gebeuren. Vaak hebben we dat niet in de gaten terwijl de gevolgen groot kunnen zijn. Je merkt dat aan allerlei dingen, maar je kan het niet verklaren:

  • Problemen in de partner-relatie;
  • altijd ruzie tussen de kinderen;
  • terugkerende ziektes of gezinskwaaltjes

De oorzaak hiervan kan te maken hebben met onbalans binnen het gezin waardoor de aandacht en energie naar de verkeerde zaken gaat. Dit gebeurt vrijwel altijd onbewust, maar de consequenties zijn soms verstrekkend. En er is vrijwel altijd een goede reden voor die, wanneer eenmaal gezien en begrepen, eigenlijk niet meer zo heel erg nuttig blijkt te zijn.

Met een familie- of systeemopstelling kan je inzicht krijgen in de dynamieken die spelen in je eigen gezin. Inzicht geeft de mogelijkheid om iets te veranderen aan ongewenste situaties. 

 

 

 

admin

Leave a Reply